Caminul Buna Vestire

Caminul Buna Vestire        Cu o capacitate actuala de 30 de locuri si posibilitatea de gazduire in 18 camere si un apartament, Caminul pentru persoane varstnice -“Buna Vestire”, din localitatea Slimnic 557240. judetul Sibiu, a luat fiinta in anul 1995, ca o necesitate insusita de catre Biserica Crestina Baptista “Betania” din Sibiu.

Motivatia acestei slujiri, impunea atitudinea de jertfa crestina, in dragoste si de intrajutorare a aproapelui, traire pe care familia Popa Nistor si Rodica si-au asumat-o. Ca si coordonatori ai acestei solicitante activitati, parte componenta a proiectelor de lucrare a bisericii, ei au inteles esenta mesajului crestin din indemnul apostolului Ioan :

      “Si aceasta este porunca, pe care o avem de la El: cine iubeste pe Dumnezeu, iubeste si pe fratele sau ”  [ 1 Ioan 4:21 ] .

      Fiind o organizatie nonprofit, care si-a dobandit personalitatea juridica in anul 1992, fiind acreditata din anul 2005, Asociatia Crestina “ Buna Vestire ” prin acest asezamant, furnizeaza persoanelor varstnice pe care le gazduieste, servicii sociale specifice precum:

- Gazduire;

- Asistenta medicala si ingrijire;

- Asistenta paleativa;

- Consiliere;

- Socializare si petrecerea timpului liber.

Desigur, fiind o institutie specializata de profil, cu o experienta de activitate functionala din anul 1995, care dispune de un personal implicat, compus din 7 persoane angajate cu contract de munca, precum si colaboratori voluntari:  medici, psihologi, consilieri spirituali si asistent social, gazduirea persoanelor varstnice in acest asezamnt de asistenta, presupune si foarte clare criterii de selectie a persoanelor ca:

- sa fie persoana in varsta;

- sa aiba un grad suficient de mobilitate in momentul internarii;

- sa aiba discernamant;

- sa aiba capacitatea de acomodare la convietuire in grup;

- sa dispuna de resurse materiale, etc.

Printre partenerii de lucrare si activitate ai acestui asezamant social se numara: Biserica Crestina Baptista “ Betania ” din Sibiu, Allianz –Tiriac – pensii private si A. M. Centrul Crestin Sibiu, etc

In privinta intentiilor de perspectiva ale acestei activitati, desfasurate sub competenta coordonare a familiei Popa, se numara si urmatoarele deziderate pe care ei si le propun:

- modernizarea si dezvoltarea asezamantului conform normelor europene;

- o socializare cat mai eficienta a persoanelor varstnice gazduite;

- implicarea mai multor specialisti in acest program social.

- o sporirea a atentiei pentru nevoile spirituale ale asistatilor

Cautare

Versetul Zilei

Doneaza

Slujirea noastra pentru largirea Imparatiei lui Dumnezeu depinde si de contributia ta. Fondurile stranse, necesare transmisiilor LIVE din biserica, proiectelor de misiune precum si altor proiecte de slujire crestina, provin de la persoane ca tine, care inteleg puterea iubirii dragostei divine si care contribuie prin darul lor de buna voie, slujind astfel in lucrarea lui Dumnezeu cu bucurie.
Doneaza acum